AMSTERDAM - Ex-moslim Ehsan Jami komt in december met de film 'Interview met Mohammed'. Dat zegt hij in een interview met opinieblad HP/De Tijd.

In de tien minuten durende film staan vrouwenrechten, joden en afvalligheid centraal. "En ik wil weten hoe de profeet na 1400 jaar terugkijkt op zijn leven. Is hij tevreden?", aldus Jami in het interview.

De première van de film staat gepland op 10 december. Deze datum is volgens Jami bewust gekozen, vanwege de Internationale dag van de rechten van de mens.

De acteur die in de film Mohammed speelt is niet herkenbaar in beeld. Via welke weg de film zal worden uitgezonden is nog niet bekend.

Minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin zou op de hoogte zijn gesteld van het verschijnen van de film en is uitgenodigd voor de voorpremière.

Tekenfilm

Dit voorjaar werd de lancering van een door Jami aangekondigde tekenfilm over de islam op het laatste moment afgeblazen. Hij deed dit op aandringen van Hirsch Ballin.

Ehsan Jami kreeg in 2007 landelijke bekendheid toen hij het Centraal Comité voor Ex-Moslims oprichtte. Deze moest afvallige moslims ondersteunen.

In 2008 werd het comité weer opgeheven, omdat volgens Jami niemand zich durfde aan te melden. Jami zelf is ook meerdere malen bedreigd.