WASHINGTON - De huidige Amerikaanse minister van Defensie, Robert Gates, blijft op die post onder de aanstaande president Barack Obama. Dat hebben Amerikaanse media dinsdag gemeld op gezag van hoge functionarissen binnen de Republikeinse en Democratische partij.

Gates blijft volgens nieuwszender ABC News in ieder geval tijdens het eerste jaar van Obama's presidentschap in functie.

De gezaghebbende politieke website Politico meldt dat Obama de voormalige Amerikaanse NAVO-commandant, generaal James L. Jones, zal benoemen tot nationale veiligheidsadviseur.

Die geeft leiding aan de Nationale Veiligheidsraad. De voormalige marineadmiraal Dennis Blair komt waarschijnlijk aan het hoofd van de Amerikaanse inlichtingendiensten te staan.

Steinberg

Voor de post van onderminister van Buitenlandse Zaken zou Obama James Steinberg op het oog hebben. Steinberg was onder de toenmalige president Bill Clinton een belangrijke veiligheidsadviseur. Al geruime tijd doen geruchten de ronde dat Hillary Clinton minister van Buitenlandse Zaken wordt.