LONDEN - De rechtbank in het Britse Sheffield heeft dinsdag een 56-jarige Brit veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf omdat hij zeven kinderen verwekte door zijn twee dochters te verkrachten.

In totaal raakten de vrouwen in een kwart eeuw tijd negentien keer zwanger van hun vader.

De man, wiens identiteit niet werd vrijgegeven, moet zeker 19,5 jaar van zijn straf uitzitten. Hij gaf vorige maand tijdens de behandeling van zijn zaak toe dat hij zijn dochters 25 keer had verkracht.

De man speelde vader over de kinderen die voortkwamen uit de incest. De incestaffaire kwam via maatschappelijk werkers aan het licht, aldus de BBC.

Vuur

Voor de rechtbank zei een van de advocaten van de slachtoffers dat de man zijn jongste dochter bij het vuur hield en dat hij dreigde haar ogen te schroeien als ze weigerde te doen wat hij zei.

Andere keren hield de man een mes tegen haar keel en dreigde hij zijn dochter te doden.

Kinderen

De man maakte zijn oudste dochter zeven keer zwanger. Zij bracht vier kinderen ter wereld, maar twee baby's stierven kort na de geboorte.

De andere dochter maakte hij twaalf keer zwanger. Zij heeft vijf kinderen uit de incest met haar vader. In een verklaring stelden de twee dochters dat ze door de detentie van hun vader nu slechts de wetenschap hebben dat hij hen niet langer meer fysiek kan treffen.

De zaak vertoont veel overeenkomsten met die van de Oostenrijker Josef Fritzl. Die verwekte zeven kinderen bij zijn dochter Elisabeth. Fritzl verborg zijn dochter 24 jaar lang in zijn kelder, voordat de incestpraktijk in april werd ontdekt.