ARNHEM - Tweede Kamerlid Attje Kuiken (PvdA) gaat opheldering vragen over de bereikbaarheid van het landelijke noodnummer 112.

Zij doet dat, omdat maandagavond minstens twee automobilisten minutenlang een bandje te horen kregen, toen zij wilden melden dat er een spookrijder op de snelweg A50 reed.

Dat heeft Kuiken dinsdag tegen Omroep Gelderland gezegd. Bij de regionale omroep meldden zich twee bestuurders, die naar hun mening erg lang moesten wachten op contact met 112.

Spookrijdster

De spookrijdster, een 26-jarige vrouw uit Brummen, klapte uiteindelijk frontaal op een tegemoetkomende bestelbus en kwam daarbij om het leven. De andere bestuurder bleef volgens de politie ongedeerd.

De Brummense heeft volgens de politie kilometers ter hoogte van Loenen in de richting Arnhem kilometers lang tegen het verkeer ingereden over de snelweg.

Ze botste tegen een personenauto, maar dat bleef bij materiële schade. Enkele kilometers verderop reed de vrouw tegen het bestelbusje.

112

Kuiken wil van de verantwoordelijke ministers weten of 112 structureel slecht bereikbaar is in de avond- en nachtelijke uren of dat het maandagavond om een incident ging.

Het KLPD heeft al laten weten dat er maandagavond veel meldingen tegelijk binnenkwamen, onder meer over de spookrijdster.