LIEMERS - Een 50-jarige man uit de Liemers bij Arnhem heeft bekend dat hij zijn twee verstandelijk gehandicapte dochters van 18 en 19 jaar seksueel heeft misbruikt. De meisjes, die in een instelling wonen, kwamen in de weekeinden naar zijn huis.

Een medewerkster van het huis waar het 18-jarige meisje woont kreeg in juni van dit jaar argwaan naar aanleiding van opmerkingen die het kind maakte. Zij lichtte de politie in, die een onderzoek begon. Een maand later deed een begeleider van het meisje officieel aangifte. Het kind is daarna in een speciale verhoorstudio gehoord over de activiteiten van haar vader, aldus een woordvoerster van de politie.

De vader is eind juli opgepakt. Hij heeft bekend dat hij zijn oudste dochter in elk geval eenmaal heeft misbruikt. Het 18-jarige meisje is vaker slachtoffer geweest. De vader is in afwachting van zijn rechtszaak weer vrij. Hij mag zijn dochters voorlopig alleen in de instelling waar zij wonen bezoeken onder begeleiding van een andere volwassene, aldus de politie.