AMSTERDAM - Joran van der Sloot heeft in een interview met de Amerikaanse tv-zender Fox News verteld dat hij Natalee Holloway heeft verkocht aan een man op het strand van Aruba. Per telefoon heeft hij inmiddels laten weten dat het verhaal is verzonnen.

Van der Sloot zou in februari 2005 in een casino op Aruba zijn benaderd door een man die op zoek was naar 'een blond meisje'.

In het vraaggesprek met de Amerikaanse tv-zender blikt de Nederlander terug op de avond van de verdwijning van het Amerikaanse meisje. Hij ontmoette haar in een discotheek. Volgens Joran zocht Natalee contact met hem. "Ze wilde met me dansen."

"Daarna heb ik haar meegenomen om een stukje te gaan rijden. We gingen naar het strand, waar we uit de auto stapten en wat gingen zoenen. Toen kwam de man, die gaf me een zak geld en nam Natalee mee de zee op in een bootje. Ze raakte niet in paniek, maar vroeg wel waarom ik niet meeging. Ze was dronken."

'Elgar'

De man, die zich volgens Joran 'Elgar' noemde, zou tussen de dertig en veertig jaar oud zijn en Nederlands, Papiamento en Engels spreken. Hij zou de dronken Holloway per boot richting Venezuela hebben weggevoerd. Van der Sloot suggereerde daarmee dat Holloway nog in leven zou kunnen zijn.

Omgekocht

Van der Sloot zou Fox zelf hebben benaderd omdat hij meer aandacht voor deze lezing wenste. Twee politieagenten die volgens Van der Sloot "het verhaal kenden", zouden door Jorans vader zijn omgekocht. De vader, Paul van der Sloot, was destijds op Aruba werkzaam als rechter in opleiding.

Om zijn verhaal te schragen heeft Van der Sloot Fox News digitale opnamen overgedragen van telefoongesprekken die hij met zijn vader zou hebben gevoerd. Die zou zijn zoon vermanend hebben toegesproken omdat mensenhandel "een serieuze misdaad" zou zijn. Dinsdag besteedt Fox News opnieuw uitgebreid aandacht aan de verdwijning van Natalee Holloway.

Het interview met anchor Greta Van Susteren is volgens Fox opgenomen in Azië. Van der Sloot verbleef tot voor kort in Thailand, maar zijn huidige verblijfplaats is na recente undercover-onthullingen van misdaadverslaggever Peter R. de Vries over betrokkenheid bij vrouwenhandel onbekend.

Per telefoon heeft hij de zender na het vraaggesprek laten weten dat het verhaal is verzonnen.