AMSTERDAM - Een arrestatieteam heeft zondag het 35-jarige voorvluchtige maffialid G.N. op de openbare weg in Amsterdam aangehouden. Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie maandag.

De arrestatie is op verzoek van de Italiaanse justitie verricht. De Italianen hadden aanwijzingen dat de man die in Italië al tot veertien jaar en acht maanden cel werd veroordeeld wegens drugshandel, zich in de Nederlandse hoofdstad bevond.

Clan

N. zou aan het hoofd staan van de Calabrische clan die betrokken was bij de moord op zes Italianen bij een restaurant in Duisburg (Dld), vorige zomer. Hij staat op de lijst van de honderd gevaarlijkste voortvluchtigen van het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken. De moordpartij in Duisburg had te maken met een vete binnen de Ndrangheta, zoals de Calabrische maffia wordt genoemd.

Volgens Italiaanse media is de opgepakte Italiaan de schoonvader van Maria Strangio, die twee jaar geleden met kerst werd vermoord. Zij was getrouwd met zijn zoon.

Tien dagen na de moord op Strangio werd als vergelding een lid van een rivaliserende clan gedood. N. werd in verband met deze moord gezocht. De moorden in Duitsland houden volgens de Italiaanse autoriteiten verband met de vete.