ROTTERDAM - De rechtbank in Rotterdam heeft maandag een Rotterdammer geen straf opgelegd voor doodslag op een buurvrouw en poging tot doodslag op twee andere buren. De rechtbank acht de man schuldig, maar geeft hem geen straf.

Twee gezinnen leefden al een tijd in onmin. Begin dit jaar escaleerde dit in een steekpartij op de Anatole Franceplaats in Rotterdam-Ommoord.

"De oorzaak van het conflict ligt grotendeels bij de andere familie. De dader was bang zijn vrouw en dochter te verliezen", zei de rechtbank. De buren hadden hem vaak ge-sms't dat het gezin iets zou worden aangedaan.

Mes

Toen een van de buren zijn dochter aan de haren de straat op sleurde, verloor de man de controle. Hij wilde de dochter in veiligheid brengen en stak met een mes in het rond. Daarbij raakte hij drie mensen.

A. M. voelde zich extreem angstig door alle bedreigingen, aldus de rechtbank. "Op dat moment werd hij overspoeld door angst."

Provocerende gedrag

Pas later besefte de man wat hij had gedaan. De rechters hielden rekening met het provocerende gedrag van de buren, maar oordeelden ook dat de man alle grenzen heeft overschreden.

Toch legden zij hem geen straf op, terwijl het Openbaar Ministerie twee weken geleden acht jaar had geëist.