DEN HAAG - Het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag heeft maandag 6 jaar gevangenisstraf met tbs geëist tegen de 27-jarige Chester W. uit Delft.

Het OM acht bewezen dat de man in april twee grote branden heeft gesticht in Delft, een op de Voldersgracht en een in hotel Grand Canal in de Breestraat.

Niemand raakte gewond, wel kwamen er in totaal 27 mensen in levensgevaar, zo stelde het OM. Veel van hen moesten door de brandweer van de daken van de gebouwen worden gered.

Onvoldoende bewijs

W. werd aanvankelijk gedagvaard voor vier nachtelijke brandstichtingen in het Delftse centrum. Het OM heeft echter onvoldoende bewijs hem verantwoordelijkte houden voor twee branden in een gebouw aan de Oude Delft.

De officier van justitie eiste daarom ten aanzien van deze branden vrijspraak, al heeft zij wel het vermoeden dat de vier branden het werk zijn van dezelfde brandstichter.

De Delftenaar bekent dat hij de brand in het hotel heeft aangestoken. Hij ontkent hij elke betrokkenheid bij de andere brandstichtingen.

Exploitant

De drie Delftse panden worden allemaal door dezelfde exploitant beheerd. W. huurde zelf een kamer in een van de woningen, namelijk aan de Voldersgracht. Dit pand ging op 21 april verloren. Volgens W. was wraak een van de redenen dat hij de laatste brand in de serie, die in het hotel, stichtte.

Hij verdacht zijn huisbaas van de brand in zijn woning aan de Voldersgracht. "Het werd mij allemaal te veel. De kamer waar ik trots op was bestond niet meer", aldus W.

De rechter doet maandag 8 december uitspraak.