ARNHEM - In het natuurgebied Rozendaalse Veld bij Arnhem is maandagavond rond zes uur bosbrand uitgebroken. De brandweer had ruim een uur nodig om het vuur onder controle te krijgen. Hoewel het volgens de brandweer in eerste instantie om een flinke brand leek te gaan, is uiteindelijk maar een hectare natuurgebied in vlammen opgegaan.

Volgens brandweercommandant J. Slakhorst uit Arnhem gaven de eerste meldingen van de brand aanleiding om met groot materieel uit te rukken. Door de aanhoudende droogte kan een bosbrand gemakkelijk grootschalig om zich heen grijpen, aldus de brandweercommandant. Acht korpsen uit de regio stuurden spuitwagens naar het natuurgebied, terwijl een speciaal vliegtuig opsteeg om de omvang van de brand te kunnen bepalen. Ook zijn diverse wegen in de omgeving afgesloten geweest.

De brandweer houdt de randen van het bos- en heidegebied ten oosten van de snelweg A50 (Zwolle - Arnhem) nog enige tijd nat om er zeker van te zijn dat alle vonken gedoofd zijn. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Er volgt een technisch onderzoek.