DEN HAAG - Het verschil tussen CDA en PvdA is in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond teruggelopen tot nog maar een zetel. In september zat nog een gat van achttien zetels tussen de twee partijen. De PvdA bereikte toen een dieptepunt in de metingen.

In de peiling van zondag komt het CDA uit op dertig zetels, de PvdA op 29. In de Tweede Kamer hebben de partijen respectievelijk 41 en 33 zetels.

Verschuivingen in vergelijking met vorige week zijn er zondag nauwelijks. Het CDA stond toen op 31, de PvdA op 28. Voor de meeste andere partijen is de situatie onveranderd.

De SP staat op vijftien zetels (nu 25 in de Kamer), de VVD op negentien (21), GroenLinks op tien (zeven), D66 op vijftien (drie) en Rita Verdonk met Trots op Nederland op zeven (een). SGP en de Partij voor de Dieren staan stabiel op twee, net als nu in het parlement.

De kleinste coalitiepartner ChristenUnie wint in de peiling van zondag een zetel en komt uit op zes, net zoveel als nu in de Kamer. De PVV verliest een zetel en staat op vijftien. Dat zijn er zes meer dan bij de laatste verkiezingen.