ZUTPHEN - Het Openbaar Ministerie heeft vrijdag voor de rechtbank in Zutphen de aanklacht verzwaard tegen de verdachte in de Puttense moordzaak.

Ron P. wordt, als het aan het OM ligt, nu veroordeeld voor de moord op Christel Ambrosius op 9 januari 1994.

Eerder had justitie nog de mildere aanklacht doodslag op het bordje van P. gelegd. Officier van justitie J. Froberg heeft de rechtbank vrijdag verder om een psychisch onderzoek naar de verdachte in het Pieter Baan Centrum verzocht.

De rechtbank had geëist dat P. vrijdagmiddag in de rechtszaal zou verschijnen. 's Ochtends was hij niet aanwezig op de zitting. De rechters wilden de man horen om te kunnen beslissen of hij moet worden opgenomen in het PBC.

Ron P. hield zijn kaken stijf op elkaar en liet het woord aan zijn advocaat R. van Boom. De raadsman had vele verzoeken aan de rechtbank, waaronder het toevoegen van vele stukken (uit het verleden) aan het dossier.

"De zaak beslaat 260 ordners, ik heb er maar zes van. Als het dossier compleet is, wil de verdachte meewerken en ook antwoord geven'', zei hij. De rechtbank neemt op donderdag 4 december een beslissing over alle verzoeken.