ZWIJNDRECHT - Twee overvallers die vrijdagmorgen mogelijk twee agenten hebben beschoten bij een overval op een ABN Amro-kantoor in Zwijndrecht zijn nog voortvluchtig. Een doorzoeking van het arrestatieteam in het filiaal aan de Laan van Walburg heeft geen derde verdachte opgeleverd.

De agenten waren in de buurt van de bank toen zij rond half negen schoten hoorden. "Het is nog onduidelijk of zij ook het doelwit waren van de beschieting", aldus de zegsman. "Maar zij voelden zich door de schoten ernstig bedreigd."

Over de toedracht van de overval en de schietpartij is nog niets bekend. De overvallers zijn er op een scooter vandoor gegaan. Of zij iets hebben buitgemaakt is eveneens onduidelijk.

Overval

Volgens de woordvoerder waren op het moment van de overval naar schatting tussen de vijf en tien medewerkers aanwezig. Zij bleven allen ongedeerd en zijn in een politiebureau opgevangen.

Een arrestatieteam ging het bankfiliaal binnen, omdat de politie niet kon uitsluiten dat zich een derde overvaller in het gebouw ophield. Dat bleek uiteindelijk niet zo te zijn.