ZWIJNDRECHT - Bij een overval op een ABN Amro-kantoor in Zwijndrecht zijn vrijdagmorgen agenten beschoten. Volgens een woordvoerder van de politie werden zij niet geraakt. Het gaat om een filiaal van de Bank aan de Laan van Walburg.

De agenten liepen in de buurt van de bank toen zij rond half negen schoten hoorden. "Het is nog onduidelijk of zij ook het doelwit waren van de beschieting'', aldus de zegsman.

Over de toedracht van de overval en de schietpartij is nog niets bekend. De overvallers zijn er op een scooter vandoor gegaan en zijn nog voortvluchtig. Of zij iets hebben buitgemaakt is eveneens onduidelijk.

Ongedeerd

Volgens de woordvoerder waren op het moment van de overval naar schatting tussen de vijf en tien medewerkers aanwezig. Zij bleven allen ongedeerd en zijn in een nabijgelegen politiebureau opgevangen.

Bij het bankfiliaal is een arrestatieteam aanwezig, omdat de politie niet uitsluit dat een derde overvaller zich ophoudt in het gebouw. Ook is de politie op zoek naar de twee andere overvallers.

Agenten beschoten in Zwijndrecht