ROTTERDAM - De politieke partij Leefbaar Rotterdam (LR) begint samen met een aantal sympathisanten een landelijke radio- en televisieomroep. Dat heeft fractievoorzitter Ronald Sorensen van LR donderdag gemeld.

Leefbaar Rotterdam doet dit naar eigen zeggen uit onvrede over het feit dat "alle omroepen in Nederland de spreekbuis van onze sociaal-liberale elite zijn". De naam van de omroep luidt de Populistische Omroep Nederland (PON).

Sorensen wil "eens een keer actualiteitenrubrieken zien waarin de heer Wilders en mevrouw Verdonk zich op hun gemak voelen. Altijd en eeuwig worden ze in het linkse verdomhoekje gezet."

VARA

De voorman van Leefbaar Rotterdam vindt het vreemd dat er geen enkele omroep is die zich als rechts durft te profileren. "Bij De Wereld Draait Door zitten ze soms met vier PvdA-politici aan tafel. Dat mag ook, want links in beeld zie je het logo 'VARA' staan. Maar voor aanhangers van Leefbaar of andere partijen in rechtse hoek is er geen enkel platform."

Ook denkt Sorensen, van oorsprong historicus, er over documentaires uit te gaan zenden "die de rijke Nederlandse historie eens op positieve wijze benaderen. Ik erger me dood aan die linkse documentaires die ons volk maar afschilderen als een kudde slavenhalers en collaborateurs."

Adviesronde

Als PON voor 1 april 50.000 leden en een beleidsplan heeft, gaat de nieuwe omroep volgend jaar mee in de adviesronde van het Commissariaat van de Media. Het ministerie bepaalt vervolgens of PON ook een omroepstatus krijgt. In theorie zou de Populistische Omroep Nederland in 2010 kunnen uitzenden.