Obama benoemt campagnetopman als adviseur

CHICAGO - De toekomstige president van de Verenigde Staten, Barack Obama, heeft zijn voormalige campagnevoorman David Axelrod benoemd tot een van zijn belangrijkste adviseurs in het Witte Huis. Dat heeft Obama's overgangsteam woensdag bekendgemaakt.

Axelrod was voor Obama van cruciaal belang tijdens zijn verkiezingscampagne in de race om het presidentsschap. De 53-jarige strateeg was de motor achter de centrale boodschap change (verandering) van de campagne van de Democraat Obama.

Clinton

Hiermee zetten Obama en zijn team zich fel af tegen de huidige Republikeinse regering. Axelrod heeft eerder onder meer Hillary Clinton en John Edwards van advies voorzien. De in New York geboren idealist met joodse wortels ziet volgens vrienden in Obama een droom die uitkomt.

Behalve Axelrod is Greg Craig, een voormalig adviseur van oud-president Bill Clinton, aangesteld als juridisch adviseur. Tom Daschle, voormalig fractievoorzitter van de Democraten in de Senaat, wordt minister van volksgezondheid in het kabinet.

Tip de redactie