AMSTERDAM - Na Yab Yum gaat nu ook de gemeente Amsterdam in hoger beroep bij de Raad van State tegen de uitpraak van de rechtbank over de sluiting van het luxebordeel. Een woordvoerster bevestigde woensdag een bericht hierover in Het Parool.

De hoofdstad trok eind vorig jaar de vergunning van de seksclub in omdat de zaak feitelijk in handen zou zijn van de Hells Angels en er mogelijk criminele activiteiten zouden plaatsvinden.

De rechtbank oordeelde twee weken geleden dat de sluiting terecht was omdat er inderdaad een risico bestond op malafide praktijken. Een lid van de Hells Angels had namelijk een leidinggevende functie in Yab Yum.

Volgens de rechter was er echter onvoldoende bewijs voor een zogeheten zakelijk samenwerkingsverband tussen de motorclub en het bordeel.

Hoger beroep

De gemeente hoopt dat de Raad van State alsnog oordeelt dat die relatie wel degelijk bestaat. Zo'n uitspraak zou haar ook in andere zaken van pas komen. Yab Yum liet eerder al weten in hoger beroep te gaan.

Amsterdam trok de vergunning van de seksclub in op basis van de wet Bibob. Die geeft overheden de mogelijkheid licenties te weigeren als die mogelijk worden misbruikt voor criminele activiteiten.