ROTTERDAM - De Nationale Recherche heeft eerder deze week een mogelijke terreurverdachte aangehouden in Den Haag. Het gaat om een 27-jarige man die in korte tijd is geradicaliseerd.

Dat heeft een woordvoerder van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag laten weten.

Onderzoek

Op aangeven van de AIVD begon de Nationale Recherche vorige week een onderzoek naar de 27-jarige man en diens 61-jarige vader. Momenteel wordt nog onderzocht of de zoon betrokken was bij het voorbereiden van terroristische aanslagen.

De politie hield de mannen aan wegens vuurwapenbezit. De 27-jarige had een vuurwapen met geluiddemper en patroonhouder. Onder de matras van de vader vond de recherche een halfautomatisch pistool en een zakje munitie.

Tijdens een huiszoeking in het ouderlijk huis heeft de politie behalve de wapens computers, documenten en dvd's in beslag genomen. Er is beslag gelegd op meer dan 18.000 euro en dertig dozen met pyjama's, die vermoedelijk zijn gestolen.

Dozen

De zoon en de vader zijn vrijdag aan de rechter-commissaris in Rotterdam voorgeleid. De zoon blijft de komende twee weken vastzitten, de vader is vrijgelaten.

Ook de 64-jarige moeder was dinsdag opgepakt, maar zij mocht dezelfde dag nog naar huis in verband met haar gezondheid.