DORDRECHT - Rochelle Rikkers, het zusje van het meisje van Nulde, mag voorlopig bij een zus van haar vader blijven. Dat is de uitkomst van overleg tussen Jeugdzorg Dordrecht, dat het gezag heeft over het kind, en de nieuwe advocaat van vader Martin Huisman, C. Liefting uit Amstelveen.

Liefting is na bemiddeling van de hulporganisatie S.O.S. Papa!, een organisatie die zich inzet voor herstel van contact tussen ouders en kinderen, voor Huisman aan het werk gegaan. De advocaat die eerder voor hem aan het werk was, P.Prinsen uit Rotterdam, heeft zich terugggetrokken.

De kinderrechter in Dordrecht besloot op 2 januari Rochelle over te laten brengen naar een pleeggezin na advies van Jeugdzorg Dordrecht. Die wilde nader onderzoek naar de situatie van Rochelle. Huisman dook daarop onder met het kind. Volgens Liefting is hij blij met de nieuwe uitkomst. Zijn zus zal ook formeel pleegouder worden.

Huisman

"Op korte termijn zal wel blijken dat er niets aan de hand is met Rochelle, al zal zij misschien wat langer begeleid moeten worden", aldus Liefting donderdagochtend. Volgens hem zal Huisman waarschijnlijk op termijn ook wel weer het ouderlijk gezag aanvragen over Rochelle. Hij gaf dat op toen hij en zijn vrouw scheidden.

Huisman

Rochelle is het zusje van het zogenoemde Meisje van Nulde, Rowena Rikkers. Lichaamsdelen van deze kleuter werden de afgelopen zomer op diverse plaatsen in Nederland gevonden. Pas na een reconstructie van het hoofdje werd het kind herkend en geïdentificeerd.

Haar 25-jarige moeder en diens 32-jarige vriend werden als verdachten aangemerkt. Zij waren met Rochelle naar Spanje vertrokken waar ze in december werden aangehouden. Ze zitten daar nog vast. Rochelle vloog eind december terug met haar vader.