HURWENEN - Het lichaam van de 52-jarige man die in september doodgeschoten werd gevonden bij een brandende woning in het Gelderse Hurwenen, is vorige week korte tijd weer opgegraven voor aanvullend forensisch onderzoek. Dat bevestigde de politie dinsdag.

De politie wil niets zeggen over de aard van het onderzoek of op basis waarvan de opgraving gebeurde. Het lichaam van de man, die samen met zijn eveneens doodgeschoten 23-jarige zoon werd gevonden, is opgegraven en korte tijd onderzocht. Daarna is het lichaam weer teruggeplaatst in het graf, aldus een politiewoordvoerster.

Naast de twee doden werd bij de woning ook een zwaargewonde 47-jarige man uit Hellevoetsluis gevonden. De man ligt nog steeds met ernstige brandwonden in het ziekenhuis. De politie heeft hem inmiddels twee keer kunnen verhoren.

De zwaargewonde was een bekende van 20-jarige man uit Hellevoetsluis die medio oktober dood in een plas vlakbij Hurwenen lag. De politie gaat uit van een verband tussen de vondst van de lichamen bij de woning en het lijk in de plas.