Bush bespreekt opvolging met Obama

WASHINGTON - De Amerikaanse president George Bush heeft maandag zijn opvolger Barack Obama in het Witte Huis ontvangen. Het is de eerste keer sinds zijn verkiezingsoverwinning dat Obama naar Washington DC reist voor een persoonlijke ontmoeting met Bush.

Bush wilde zijn opvolger snel spreken in verband met de grote en dringende problemen waarmee de Verenigde Staten op dit moment worden geconfronteerd.

Bush en Obama zullen overleg voeren over belangrijke onderwerpen als de mondiale financiële crisis en de oorlog in Irak, ter voorbereiding op de feitelijke machtsoverdracht op 20 januari.

Samenwerking

John Podesta, de leider van het team dat Obama voorbereidt op het Witte Huis, heeft gezegd dat de samenwerking met de regeringsmedewerkers van Bush tot nu toe 'uitstekend' is geweest.

Podesta zei in het weekeinde dat Obama wel een hele serie van besluiten van Bush wil terugdraaien na de machtsoverdracht. Obama's vrouw Michelle vergezelt haar man. De echtgenote van Bush, Laura, geeft haar een rondleiding door het Witte Huis.

Tip de redactie