AMSTERDAM - Joran van der Sloot is sinds vrijdag spoorloos. De 21-jarige Nederlander is in Thailand zijn huis uit gevlucht uit angst voor een arrestatie, meldt De Telegraaf.

Volgens de ochtendkrant heeft de Thaise justitie de beelden van Peter R. de Vries opgevraagd. De misdaadjournalist hield een undercover operatie in het Aziatische land.

Het beeldmateriaal waarop Van der Sloot Thaise meisjes aanbiedt voor de Nederlandse seksindustrie wordt nu vertaald door personeel van de Thaise ambassade.

"Men wil de uitzending laten vertalen, zodat justitie in Thailand er vanuit strafrechtelijk oogpunt naar kan kijken'', aldus De Vries maandag. "Ze hebben mij gezegd dat ze in actie zullen komen, omdat ze de aanpak van vrouwenhandel erg belangrijk vinden." De Thaise ambassade was maandag niet bereikbaar voor commentaar.

Cijfers

Bijna 3,5 miljoen mensen keken zondagavond naar de televisieuitzending van Peter R. de Vries over Joran van der Sloot. Dat blijkt maandag uit cijfers van de stichting KijkOnderzoek. Het was daarmee het best bekeken programma van de zondagavond.

Eerder dit jaar trok de uitzending van de misdaadverslaggever over Joran en de verdwijning van de Amerikaanse tiener Natalee Holloway zeven miljoen televisiekijkers. Met dat programma won De Vries een Emmy Award. De uitzending over Holloway ging de hele wereld over.