AMSTERDAM - Joran van der Sloot heeft gedreigd een Thaise huurmoordenaar op Peter R. de Vries af te sturen als de misdaadverslaggever niet ophoudt aandacht te besteden aan hem, of Van der Sloots vrienden of familie aanpakt.

"Als het echt weer gelul is stuur ik iemand op hem af", schreef Van der Sloot deze week in een msn-bericht, zo bleek zondag in een uitzending van De Vries.

De Vries, die eerder uitspraken van Van der Sloot over de verdwenen Amerikaanse tiener Natalee Holloway met een verborgen camera vastlegde, heeft de afgelopen maanden ook geregistreerd hoe de 21-jarige Van der Sloot zich bezighoudt met voorbereidingen tot het verhandelen van Thaise vrouwen voor de Nederlandse seksmarkt.

Pokersite

Hij kwam de beoogde mensenhandel op het spoor via een beveiligingsmedewerker uit Zaandam, die afgelopen zomer met Van der Sloot in contact kwam via een pokersite.

Die legde contact met De Vries, die in de maanden daarna vastlegde dat Van der Sloot meisjes liet zien, papieren in orde zei te maken, prijsafspraken maakte en een aanbetaling van duizend euro aannam.

Geïrriteerd

Van der Sloot reageerde geïrriteerd toen De Vries hem afgelopen week belde om hem te confronteren met zijn bevindingen. "Jij hebt dit allemaal geïnitieerd. Ik heb niets gedaan, denk je dat ik dom ben. Je bent een gemene, vieze man." Hij bedankte De Vries wel voor de duizend euro.

De Vries reageerde verbaasd en zei hoe gemakkelijk Van der Sloot er mee omgaat een huurmoordenaar op iemand af te sturen. In de uitzending wordt meerdere malen geconcludeerd dat Van der Sloot geen respect heeft voor vrouwen en hen alleen ziet als handelsobject.

Natalee

Dit zou opnieuw een aanwijzing zijn dat Van der Sloot de dood van Natalee Holloway op zijn geweten heeft. In de uitzending zeiden vier deskundigen dat de uitspraken van Van der Sloot hierover als authentiek moeten worden gezien, en niet als verzinsel.

Het OM op Aruba beslist voor het einde van dit jaar of Van der Sloot wordt vervolgd in de zaak-Holloway.