DEN HAAG/TRABZON - De groep van 32 Nederlandse kwartiermakers die op weg zijn naar Afghanistan, zit nog steeds vast op de luchthaven van het Turkse Trabzon. Sneeuwval belemmerde woensdagochtend het doorvliegen naar Afghanistan.

De 32 Nederlanders, zeventig Duitsers en twee Oostenrijkers hebben de nacht doorgebracht in een hotel bij het vliegveld van Trabzon. In Trabzon sneeuwt het nog steeds, aldus een woordvoerder van Defensie.

Als het weer opklaart, vertrekken de Nederlanders met twee Hercules-transportvliegtuigen in de nacht van woensdag op donderdag naar het vliegveld Bagram bij de Afghaanse hoofdstad Kabul. De overstap in Trabzon was nodig omdat de zware KDC-10 waarmee uit Eindhoven was vertrokken nog niet op het provisorische vliegveld van Bagram kan landen.

De Nederlandse militairen moeten in Kabul de komst van tweehonderd Nederlandse militairen voorbereiden die deel gaan uitmaken van een internationale vredesmacht onder leiding van het Verenigd Koninkrijk van in totaal 3000 tot 4000 man. Deze International Security Assistance Force (ISAF>moet in en rond Kabul zorgen voor een veilige omgeving.

/NIEUWSAankomst Nederlands leger in Kabul vertraagd