FREJUS - De bosbranden in de regio rond het Zuid-Franse Fréjus hebben nog niet geleid tot een opdrogende stroom van toeristen. Mogelijk zijn vakantiegangers die op de bonnefooi richting Fréjus wilden reizen van gedachten veranderd, maar er zijn nauwelijks boekingen afgezegd. Dat heeft een woordvoerder van de gemeente Fréjus, waar veel Nederlanders op vakantie gaan, woensdag gezegd.

De branden en de bijkomende evacuaties van de afgelopen dagen hebben volgens de woordvoerder evenmin geleid tot een massale uittocht van toeristen. "Er zijn er wel wat weggegaan maar de meeste blijven gewoon."

Benzinebonnen

Voor de gasten van camping Domaine du Colombier, die maandag deels is afgebrand, is een oplossing gevonden. De mensen die alles kwijt zijn, hebben geld en benzinebonnen gekregen van de gemeente om mee thuis te komen. Vakantiegangers die wilden blijven, konden op andere campings in de buurt terecht. Volgens de woordvoerder was daar nog plaats genoeg, ondanks het hoogseizoen. "We hebben hier campings waarvan een paar hele grote, met vijf- tot zesduizend plaatsen. Daar kan altijd nog wel wat bij."

Ondertussen hebben de directeurs van de plaatselijke VVV's in de regio de koppen bij elkaar gestoken voor een publiciteitsoffensief. Belangrijkste onderdeel daarvan is het bezoek dat de Franse minister van Toerisme donderdag zal brengen aan Fréjus, Roquebrune-sur-Argens en Sainte-Maxime. Doel van dit bezoek is te laten zien dat de kuststrook vrijwel geen last heeft van de branden.

Geruststellen

Verder richten de inspanningen zich op de Europese pers en de touroperators die in het gebied actief zijn. Die moeten ook doordrongen worden van de geruststellende boodschap.