UTRECHT - Premier Jan Peter Balkenende heeft zaterdag afgerekend met de kritiek op zijn optreden tijdens de kredietcrisis.

"Ik zet me met hart en ziel in voor de toekomst van Nederland. Dat lijkt me belangrijker dan de media", aldus de minister-president tijdens een congres van zijn partij het CDA in Utrecht.

Balkenende gaf een opsomming van de verschillende banken en andere organisaties die hij vertrouwelijk heeft gesproken over de kredietcrisis.

Bos

Zo sprak hij voorafgaand aan de staatsinterventie bij Fortis "urenlang" met minister van Financiën Wouter Bos en De Nederlandsche Bank.

"Wat zichtbaar wordt in de media, is niet mijn taak. Maar het is wel belangrijk dat het allemaal gebeurt", aldus Balkenende over zijn inzet. Hij sprak ook zijn waardering uit voor de inzet van vice-premier Bos.

Samenwerken

"De wijze waarop wij in deze crisistijd samenwerken geeft mij veel vertrouwen voor de periode die nog voor ons ligt", aldus Balkenende. "Door samen te staan voor de Nederlandse belangen en door partijpolitieke grenzen te overstijgen, zullen we deze crisis doorstaan", sloot hij af.