AMSTERDAM - Joran van der Sloot heeft zich in Thailand toegelegd op de handel in jonge vrouwen. Dat blijkt uit een nieuwe undercoveroperatie van Peter R. de Vries, zo meldt De Telegraaf vrijdag.

Van der Sloot, die werd verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning van Natalee Holloway op Aruba, biedt volgens De Vries nu Thaise vrouwen te koop aan voor de Nederlandse prostitutiemarkt.

De Nederlandse misdaadjournalist komt aan zijn informatie via een infiltrant, die zich tegenover Van der Sloot voordeed als een Nederlandse ondernemer in de seksindustrie die geïnteresseerd was in zijn handel.

Weinig respect

De Vries liet de gesprekken via een geheime camera opnemen. In de ochtendkrant zegt hij: "De beelden geven aan hoe weinig respect deze 21-jarige toont voor het leven van anderen. Dat je na de verdwijning van Natalee in de vrouwenhandel gaat, tekent hem."

"Het voorbereiden van mensensmokkel is strafbaar", vervolgt hij. "Dit kan hem in Thailand in grote problemen brengen."

Webcam

In een reactie tegenover BNR Nieuwsradio zegt De Vries dat hij zeker weet dat het om Van der Sloot gaat. "We hebben met hem gecommuniceerd via een chatprogramma. Hij had zijn webcam aanstaan, dus wisten wij het zeker."

De Vries hoorde via via dat Van der Sloot met vrouwenhandel bezig was "en toen zijn we ertussen gaan zitten". Het is niet zover gekomen dat daadwerkelijk Thaise vrouwen op het vliegtuig naar Nederland zijn gezet.

Vrouwen opgetrommeld

Van der Sloot had volgens de onderzoeksjournalist wel al een aantal vrouwen opgetrommeld die volgens hem beschikbaar waren. Hij had verder foto's van deze vrouwen bij zich toen hij een ontmoeting had met de infiltrant. Van der Sloot heeft volgens De Vries ook gepocht dat hij contact had met een grote Thaise vrouwenhandelaar.

Volgens De Vries woont de 21-jarige Joran in Thailand in een kapitale villa die hij heeft bekostigd met het geld dat hij verdient aan de prostituees. Van der Sloot zou vanuit Thailand iemand naar Nederland willen sturen om De Vries aan te pakken.

Zondag presenteert de misdaadverslaggever de resultaten van de actie onder dekmantel in zijn eigen programma op SBS6.

De advocaat van Joran van der Sloot, Bert de Rooij, wilde vrijdag nog geen reactie geven op de jongste beschuldigingen omdat hij het programma nog niet heeft gezien. "Ik wacht de documentaire af."