LOS ANGELES - De Britse quizmaster Anne Robinson (57) is door de Amerikaanse modecriticus Richard Blackwell uitgeroepen tot slechtst geklede vrouw van 2001. Buiten het podium ziet de bitse presentatrice van The Weakest Link (De zwakste schakel) er volgens hem uit als een slons en voor de camera's lijkt ze op "Harry Potter in travestie... de schrik van Hogwarts".

Door de benoeming van Robinson, die op de tweede plek staat op de lijst van rijkste inwoners van Groot-Brittannië, viel tienerpopidool Britney Spears terug naar de tweede plaats.

Blackwell omschreef de negentienjarige zangeres als een slap aftreksel van Madonna op een zeer slechte dag, zich wederom storend aan haar halfnaakte optredens die haar in 2000 de titel van slechtst geklede vrouw opleverden.

'Hautecouturecatastrofe'

De derde plaats was voor 'hautecouturecatastrofe' Juliette Binoche. De Franse actrice kreeg in 2001 nog een Oscar-nominatie voor haar rol in de film Chocolat.

Op nummer vier staat de Amerikaanse r&b-groep Destiny's Child, volgens Blackwell een trilogie van smaakloze terreur, die het hoogtepunt van misplaatste kitsch heeft weten te bereiken.

'Ingezakte Yorkshire Pudding'

Ook op de roemruchte lijst staan zangeres Björk en Camilla Parker Bowles. De laatste heeft volgens Blackwell de stylistische uitstraling van een ingezakte Yorkshire Pudding.

Al sinds 1960 luidt Blackwell ieder nieuw jaar traditiegetrouw in met een lijstje modeflaters, dat kan rekenen op veel belangstelling. Eerdere beroemdheden die bovenaan zijn lijstje prijkten zijn: Cher (1999, 'het ultieme modefiasco'), de door de Lewinsky-affaire bekend geworden Linda Tripp (1998, 'ruwharige herdershond in vrouwenkleding') en de Spice Girls (1997, 'vijf snoepjeskleurige schoonheden, gevangen in modeafval').