HANNOVER - De Duitse autoriteiten tasten nog in het duister over de oorzaak van de catastrofale brand dinsdag in een bus, waarbij twintig vooral oudere personen uit de regio Hannover om het leven kwamen.

Het Openbaar Ministerie onderzoekt of er sprake is van dood door schuld.

Een technisch defect geldt als onwaarschijnlijk, meldden Duitse media. Berichten dat een passagier op de wc van de touringcar zou hebben gerookt en daar een smeulende sigaret achterliet, waren woensdagavond niet bevestigd.

Chauffeur

Veel passagiers konden niet op tijd uit de bus komen en zouden levend zijn verbrand. Twaalf inzittenden en de chauffeur raakten gewond. Vier van hen zijn er ernstig aan toe. De chauffeur kon al naar huis.

In de touringcar met 32 passagiers ontstond rond 20.45 uur op de A2 bij Hannover brand in het toilet. Toen er rook uit het toilet kwam, heeft een passagier de deur open gemaakt. Daarop sloegen de vlammen uit de ruimte, waarop de brand zich razendsnel uitbreidde.

Onherkenbaar

Volgens de autoriteiten zijn sommige slachtoffers onherkenbaar verbrand. Identificatie kan nog dagen duren, ook omdat een complete passagierslijst ontbreekt.

Bij het ongeluk waren geen andere voertuigen betrokken. De chauffeur zette de brandende bus aan de kant van de weg. Hij probeerde nog zoveel mogelijk passagiers in veiligheid te brengen. De inzittenden waren op de terugweg van een gratis reclamereis.