AMERONGEN - De politie heeft dinsdagmiddag een 29-jarige man uit Veenendaal aangehouden die ze verdenkt van het stichten van de bosbrand die de hele middag woedde in het gebied tussen Elst, Amerongen en Rhenen. De brandweer heeft omstreeks acht uur het sein brand meester gegeven.

De man werd volgens de politie aangehouden in het bos ten oosten van Amerongen, waar twee nieuwe brandhaarden de brandweer bezighouden. Deze liggen een kleine 2 kilometer van de drie oorspronkelijke brandhaarden, die de brandweer intussen onder controle heeft.

Tip

Omstanders hadden de polite getipt over de man. Omdat de brand uit meerdere brandhaarden bestond, rees het vermoeden dat de brand aangestoken is. De politie heeft de zaak nu in onderzoek. De brandweer zegt de twee nieuwe brandhaarden redelijk onder controle te krijgen en verwacht snel het sein brand meester te kunnen geven.

De brand was tegen 17.00 uur zo goed als onder controle, zei de burgemeester W. Doorn van Amerongen. Volgens een woordvoerster van de brandweer zal het blussen van twee nog brandende stukken bos nog enige tijd in beslag nemen. Ze schat dat meerdere hectares bos in vlammen zijn opgegaan.

Camping

Campinghouders aan de Dwarsweg in Overberg, gemeente Veenendaal, zaten vlakbij de bosbrand. Volgens de eigenaar van camping De Ossenberg woedde het vuur vlakbij, maar hoefde zijn vakantiepark niet ontruimd te worden. Op De Ossenberg verblijven duizend vakantiegangers. Ook de gasten van Camping De Bokkesprong iets verderop konden bij hun tent of caravan blijven.