MOORDRECHT - Treinreizigers op het traject Den Haag-Gouda moeten dinsdag in de avondspits rekening houden met vertragingen. De passagiers ondervinden nog steeds hinder van een ontsporing van een trein die in de ochtend plaatsvond.

Toen botsten een auto en een trein op een spoorwegovergang op de Vijfde Tochtweg in Moordrecht.

Een woordvoerder van ProRail liet weten dat de werkzaamheden om de trein en het autowrak op te ruimen, om 17.00 uur beginnen. Tussen Zoetermeer Oost en Gouda zijn bussen ingezet. Er rijden geen intercity's tussen Gouda en Den Haag Centraal. De zegsman verwacht dat het traject na de avondspits weer in orde is.

Spoor

Een woordvoerster van de politie liet weten dat de automobilist op een bussluis terecht kwam toen hij het spoor overging. Daar wilde hij niet wezen, dus reed hij achteruit.

"Maar mist en achteruitrijden gaan niet goed samen", aldus de zegsvrouw. De auto kwam vast te zitten op de overgang.

Waarschuwingslichten

De inzittenden probeerden de auto weg te duwen maar maakten zich uit de voeten toen de spoorbomen omlaag gingen en de waarschuwingslichten aan. Zij bleven ongedeerd.

Een trein schepte de auto die vervolgens een tegemoetkomende trein schampte. Volgens de politie vielen er geen gewonden onder de treinpassagiers. De ongeveer negenhonderd treinreizigers moesten overstappen in andere treinen.