ZWOLLE - Voor de moord op haar 3-jarige dochter en een poging tot moord op een van haar andere kinderen is dinsdag de 29-jarige Grietje K. veroordeeld tot drie jaar cel en tbs met dwangverpleging.

De moeder hing op 15 juli in Staphorst haar dochter Andrea op met een stuk springtouw in het trapgat van haar woning. Ook hing ze haar zoontje van 4 jaar op, maar bevrijdde hem uit zijn benarde positie toen er werd aangebeld. Een moordpoging op een derde kind achtte de rechtbank in Zwolle niet bewezen.

Voor haar derde kind hing ook een touw met strop in het trapgat klaar. De rechtbank vond dit geen afdoende bewijs voor nog een moordpoging. Tegen de vrouw was zes jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist.

De rechtbank heeft veel rekening gehouden met de omstandigheden waarin K. verkeerde, zo meldde de voorzitter. "Ze is een geïsoleerde in ernstige vorm van depressie verkerende vrouw, in onmacht om adequate hulp te zoeken." De vrouw is verminderd toerekeningsvatbaar, zo bleek al uit rapporten van deskundigen.