MOORDRECHT - Door een aanrijding met een auto is dinsdagochtend op een spoorwegovergang op de Vijfde Tochtweg in Moordrecht een trein ontspoord. Bij het ongeval waren twee treinen betrokken.

De automobilist wist op tijd uit zijn voertuig te komen. Dat maakte een woordvoerder van ProRail bekend.

Een woordvoerster van de politie liet weten dat de automobilist op een bussluis terecht kwam toen hij het spoor overging. Daar wilde hij niet wezen, dus reed hij achteruit. "Maar mist en achteruitrijden gaan niet goed samen", aldus de zegsvrouw.

Spoorbomen

De auto kwam vast te zitten op de overgang. De inzittenden probeerden de auto weg te duwen maar maakten zich uit de voeten toen de spoorbomen omlaag gingen en de waarschuwingslichten aan.

Een trein schepte de auto die vervolgens een tegemoetkomende trein schampte. Volgens de politie vielen er geen gewonden onder de treinpassagiers.

De ongeveer negenhonderd treinreizigers moesten overstappen in andere treinen. De zegsman van ProRail liet weten dat er tussen Gouda en Zoetermeer Oost geen treinen meer rijden. Op het traject Utrecht Centraal en Den Haag Centraal rijden minder intercity's. Hij verwacht dat de stremming nog uren zal duren.

Trein ontspoord in Moordrecht