TILBURG - De Tilburgse politie heeft maandag aan het eind van de middag ingegrepen bij een gewelddadig treffen tussen circa tachtig Somaliërs en Antillianen. Zij gingen elkaar op het Verdiplein te lijf met honkbalknuppels en stokken, aldus de politie.

Een 39-jarige Somaliër die iemand met een knuppel mishandelde, werd gearresteerd. Hij wordt ook verdacht van het vernielen van een aantal auto's. De politie weet niet wat de aanleiding was voor het treffen. Ze zette dertig man in om de vechtenden te scheiden. Volgens een woordvoerder van de politie is het inmiddels weer rustig op het Verdiplein.

Het Verdiplein in Tilburg-Noord staat bekend als probleemgebied. Jongeren veroorzaken er veel overlast. Er geldt al enige tijd een alcoholverbod. Tilburg-Noord kent een grote concentratie Antillianen en Somaliërs. De Somalische gemeenschap in Tilburg behoort tot de grootste van Nederland.

De Tilburgse politie neemt het treffen volgens een woordvoerder hoog op. Er wordt een uitgebreid onderzoek ingesteld naar de gebeurtenissen.

Ruim een week geleden werd de 18-jarige Bart Raaijmakers in Tilburg neergestoken. Het ging om een gewelddadige beroving, waarvoor de politie vier verdachten arresteerde. Het zijn twee Antilliaanse mannen, een man uit Suriname en een man uit West-Afrika. De moord veroorzaakte veel beroering in Tilburg.

Burgemeester Stekelenburg kondigde naar aanleiding van de steekpartij harde maatregelen aan tegen met name criminele Antillianen.