'Republikeinen vergisten zich in tegenstander' (video)

AMSTERDAM - Voor de republikeinen stond het zo goed als vast dat John McCain de presidentsstrijd aan zou gaan met Hillary Clinton. Volgens Warren Proctor, voorzitter van de Republicans Abroad in Nederland, heeft de partij zich daarin flink verkeken.

Proctor: "Ik denk dat het een shock was toen Obama won. De campagne van McCain was ingesteld op een gevecht met Clinton en niet met Obama."

De aanpassingen die het campagneteam daarna moest maken bleken niet succesvol genoeg, aldus Proctor. Daarvoor was Obama te onconventioneel in zijn optreden.

Fan van Bush

Els Raymakers, een van de mede-oprichters van de organisatie en fan van president Bush, hoopt nog steeds op een overwinning voor de Republikeinen.

"Maar het is een wetmatigheid dat op het verstrijken van een presidentstermijn de roep om iets anders volgt, het is momenteel ook geen Hallelujah voor McCain."

Vrees

Hoewel Proctor zich kan scharen achter een aantal voorstellen van Obama voorziet hij echter wel de vrees van veel Obama-aanhangers. "Ik denk dat veel mensen die nu zeggen voor Obama te gaan stemmen in het stemhokje toch voor McCain zullen gaan." Els Raymakers is wat voorzichtiger in haar voorspelling. "I don't know, we will wait and see."

Tip de redactie