AMSTERDAM - In een zeecontainer in Amersfoort heeft de politie zeven gestolen stukken van Herman Brood gevonden. Dat maakte zij maandag bekend. De doeken werden eind augustus 2004 gestolen uit een galerie in Amersfoort.

Volgens een woordvoerder gaat het om vier schilderijen en drie zeefdrukken. Ten tijde van de diefstal hadden de nu teruggevonden doeken een gezamenlijke waarde van 25 duizend euro.

De eigenaar heeft de kunstwerken inmiddels bekeken. "Hij was blij verrast, de doeken zijn nauwelijks beschadigd", laat de politiewoordvoerder weten. De eigenaar mist nog 'een of twee stukken', maar volgens de woordvoerder gaat dit niet om kunstwerken van Herman Brood.

Informatie

De politie kwam de doeken vorige week op het spoor, nadat ze informatie over de zeecontainer had gekregen. Toen agenten een kijkje namen bij het rangeerterrein aan de Soesterweg, troffen ze de gestolen kunstwerken aan.

In de container werden ook kettingzagen en hogedrukreinigers gevonden. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht, maar volgens de woordvoerder zit de politie 'op het goede spoor'.