DRAGUIGNAN - Brandweerlieden hebben maandagmiddag bij Vidauban twee verkoolde lijken in een auto gevonden na het plotseling aanwakkeren van de bos- en heidebranden in het Massief van de Maures, ten zuiden van Draguignan in Zuid-Frankrijk. Niet ver uit de buurt, bij het plaatsje Sainte-Maxime, kwam een derde persoon om het leven. Volgens de brandweer kan het gaan om buitenlanders. In dezelfde regio zijn sinds 17 juli al branden ontstaan waarbij 10.000 hectare in as werd gelegd.

Zeshonderd brandweerlieden zijn met zwaar materieel naar het gebied gestuurd. Een sterke mistralwind uit de Alpen richting Middellandse Zee bemoeilijkt de reddingswerkzaamheden. De stad Fréjus, ongeveer twintig kilometer ten zuidoosten van Draguignan aan zee, kreeg te maken met grote files van vooral toeristen, die probeerden weg te komen. Het vuur kwam daar erg dicht bij zo'n tien campings.

Ook in het zuiden van Corsica, bij Bonifacio, zijn twee nieuwe branden ontstaan. Daar is een zwaargewonde gevallen. Een gehucht vlakbij de stad is geëvacueerd. Op Corsica is de afgelopen week ruim 3000 hectare bos in vlammen opgegaan. De brandweer vermoedt dat de branden zijn aangestoken door pyromanen.