SYDNEY - Brandweermannen hebben een vuurzee die zich uitstrekt over een lengte van 45 kilometer in het zuidoosten van Australië onder controle. De brand bedreigde een aantal vakantieplaatsen in het zuiden van de deelstaat New South Wales. Volgens woordvoerder Mark Sullivan van de brandweer is de situatie echter nog steeds zeer onstabiel.

Twee speciaal uit de VS overgekomen blushelikopters bestrijden het vuur rond twee kleine vakantieoorden, aldus Sullivan woensdag. Honderden bewoners van Fisherman's Paradise en Bendalong moesten de nacht opnieuw op een sportveld doorbrengen. De vlammenzee bevindt zich aan de rand van beide dorpen. Bekijk video

Sinds zware regens maandag het vuur doofden in andere delen van New South Wales richt de brandweer alle aandacht op de brandhaarden die nog langs de kust ten zuiden van de miljoenenstad Sydney woeden. Het aantal ingezette brandweervrijwilligers is inmiddels met de helft teruggebracht tot 3500.

Prins Andrew

De Britse prins Andrew heeft woensdag een bezoek gebracht aan het crisisgebied. Hij sprak onder anderen met brandweermannen en getroffen burgers. Later bezocht hij de Blue Mountains ten westen van Sydney waar het vuur grote schade heeft aangericht.

/NIEUWSBuitenwijken Sydney bedreigd door bosbranden (video)