ROME - Een voormalig topless fotomodel en tv-presentatrice die de Amerikaanse politica Sarah Palin adoreert, Mara Carfagna, wordt de nieuwe woordvoerster van de Italiaanse premier Silvio Berlusconi.

De 32-jarige Carfagna heeft vrijdag tegenover de krant La Repubblica bevestigd dat ze haar huidige baan, minister voor Gelijke Kansen, verruilt voor het woordvoerderschap.

Boek

Carfagna heeft recent een boek gepubliceerd over politiek rechtse, vrouwelijke sterren, Stelle a destra, die haar hebben geïnspireerd zoals de gouverneur van Alaska, Sarah Palin.

Carfagna meent dat politiek rechts in Italië zich veel moediger heeft getoond in het toevertrouwen van belangrijke functies aan vrouwen en jongere politici dan links.

Huwelijk

Als ik niet reeds getrouwd was, dan huwde ik haar onmiddellijk, grapte Berlusconi vorig jaar nog over Carfagna, tot woede van zijn echtgenote Veronica.

Carfagna studeerde in 2001 in Salerno af als meester in de rechten. Ze werd politiek actief in de partij van Berlusconi die haar begin mei in zijn vierde kabinet tot minister benoemde.