ROERMOND - De politie heeft een 50-jarige man aangehouden diezij verdenkt van mogelijke betrokkenheid bij de dood van een-jarige man uit Roermond. Het slachtoffer stierf vrijdagavond inhet Academisch Ziekenhuis van Maastricht aan de gevolgen van eenernstige mishandeling dinsdagavond.

De man werd volgens de politie mishandeld toen hij een kerkhofbezocht in de wijk Kitskensdal in Roermond. Het NederlandsForensisch Instituut verricht sectie op het lichaam van hetslachtoffer.

De politie hield zaterdag de 50-jarige man aan, omdathij een nog openstaande boete moest betalen. De verdachte liep opdat moment op de autosnelweg A2 bij Roosteren.Eenmaal aangehouden, kwam de man bij het rechercheteam in beeldals mogelijke verdachte van de mishandeling op het kerkhof.Justitie wil niet zeggen waar de verdachte woont.

De politie liet ook weten dat een 41-jarige inwoner van Roermondzaterdagochtend ernstig is mishandeld bij zijn woning in de wijk DeDonderberg. De man had volgens getuigen net zijn vrouw naar hetwerk gebracht en werd bij thuiskomst bij zijn garage neergeslagen.

De politie wilde daarover zondag overigens niets zeggen. Hetslachtoffer is met ernstige verwondingen opgenomen in hetziekenhuis van Roermond, maar verkeert niet in levensgevaar.Meer informatie willen politie en justitie over deze zaken nietkwijt.