TOKIO - Het noordoosten van Japan is zondag opnieuwgetroffen door een zware aardbeving, ditmaal met een kracht van 7,1op de schaal van Richter. Er is nog niets bekend over schade eneventuele slachtoffers in de zwaar getroffen prefectuur Miyagi.

Zaterdag was hetzelfde gebied getroffen door meer dan 280aardbevingen, waaronder drie zware. Daardoor raakten meer dan 420personen gewond. Ruim 2500 mensen brachten de nacht van zaterdag opzondag door in opvangcentra omdat ze niet in hun woningen konden ofwilden blijven. Honderden gebouwen en wegen liepen schade op, destroom viel uit en het drinkwater in 12.000 woningen wasonbruikbaar.

Zondag kwam de stroomvoorziening in Miyagi weer op gang. De nietgetroffen wegen, die zaterdag uit voorzorg waren afgesloten,werden weer opengesteld voor verkeer en ook de treinen reden weer.De bewoners van het gebied hebben de waarschuwing gekregen dat zichmodderlawines kunnen voordoen.

Oost-Rusland is zondag getroffen door een aardbeving met eenkracht van 6,5 op de schaal van Richter. Volgens de Franseseismologische dienst in Straatsburg gaat het mogelijk om een vande naschokken van de aardbevingen in Japan. het epicentrum van debeving lag ongeveer dertig kilometer uit de kust, ten noorden vanDalnegorsk.