DEN HAAG - Staatssecretaris Tineke Huizinga (Verkeer) krijgt de ruimte van de Tweede Kamer om snel een besluit te nemen over de toekomst van de ov-chipkaart in Rotterdam. Dit bleek woensdag uit intern overleg van de verkeerscommissie van de Tweede kamer.

Rotterdam wil dat de strippenkaart verdwijnt en vanaf eind januari alleen de ov-chipkaart in de metro als geldig vervoersbewijs erkennen.

Alleen GroenLinks steunde een verzoek van de SP voor spoedoverleg met de staatssecretaris die zolang geen besluit over het verzoek van Rotterdam zou mogen nemen. Met name VVD en PvdA, die een motie achter de hand houden over een positief advies, hamerden erop dat de staatssecretaris toezeggingen nakomt om Rotterdam snel uitsluitsel te geven.

Overleg

Huizinga kondigde maandag aan dat zij binnen twee weken een besluit neemt. "Dat kan ook morgen zijn", stelde ChristenUnie-Kamerlid Ernst Cramer, een partijgenoot van de bewindsvrouw.

De staatssecretaris overlegt vrijdag met vervoersbedrijven en bestuurders. Ook heeft zij die dag een afspraak met de Rotterdamse wethouder Jeannette Baljeu. Een positieve beslissing hangt in de lucht. PvdA-Kamerlid Lia Roefs zei signalen in die richting te hebben opgevangen.