UTRECHT - De politie heeft drie mannen aangehouden in Roemenië die te maken hebben met de dood van een 67-jarige man in Veenendaal. Dat heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

Eind maart werd het levenloze lichaam van de man aangetroffen in zijn woning aan de Parallelweg in Veenendaal. De man werd gevonden door iemand van de thuiszorg die de 99-jarige moeder van het slachtoffer wilde bezoeken.

De hoogbejaarde vrouw, die samen met haar zoon in het huis woonde, bleef ongedeerd. De politie ging ervan uit dat de man is omgekomen tijdens een overval op het huis.

Roemenen

Uit onderzoek van de politie bleek dat de mogelijk verdachten Roemenen zijn. Rechercheurs van de politie Utrecht reisden af naar Roemenië en werkten met de plaatselijke politie aan de zaak.

In juli werd een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden en afgelopen dagen werden nog eens twee Roemenen aanhouden van 19 en 30 jaar. Met de aanhouding van deze mannen denkt de politie de belangrijkste verdachten in deze zaak te hebben aangehouden.