ROERMOND - Een 72-jarige man uit Roermond is vrijdagavond in het Academisch Ziekenhuis van Maastricht overleden aan de gevolgen van een ernstige mishandeling dinsdagavond. Hij werd mishandeld toen hij een kerkhof bezocht in de wijk Kitskensdal in Roermond.

Het Nederlands Forensisch Instituut verricht sectie op het lichaam van het slachtoffer.

Dat heeft de politie zaterdag gemeld. Die liet ook weten dat een -jarige inwoner van Roermond zaterdagochtend ernstig is mishandeld bij zijn woning in de wijk De Donderberg. De man had volgens getuigen net zijn vrouw naar het werk gebracht en werd bij thuiskomst bij zijn garage neergeslagen. De politie wilde daarover zaterdag overigens niets zeggen. Het slachtoffer is met ernstige verwondingen opgenomen in het ziekenhuis van Roermond.

Tien leden van de mobiele eenheid hebben in de wijk De Donderberg en begraafplaats 'Tussen de Bergen' een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld. Ook is de politie een buurtonderzoek begonnen. Twintig rechercheurs onderzoeken het neerslaan van de bejaarde man op het kerkhof en nog eens tien rechercheurs bijten zich vast in de mishandeling van de andere man.

De politie onderzoekt of er een samenhang bestaat tussen beide incidenten. "Op dit moment gaan we daar nog niet van uit", zei een woordvoerder. Volgens getuigen is de bejaarde man, die het graf van zijn pas overleden vrouw zou hebben bezocht, met een zware steen op zijn hoofd geslagen.

De 41-jarige man die zaterdag werd overvallen, zou volgens getuigen meerdere malen met een hamer op zijn hoofd zijn geslagen. In beide gevallen zou het volgens getuigen en buurtbewoners om roofovervallen gaan. De politie wilde zich daarover niet uitlaten.