DEN HAAG - De 32-jarige Nederlander die dinsdag ernstig gewond raakte door een bomaanslag van de ETA in Alicante, kan voorlopig nog niet terugkeren naar Nederland. Hij moet naar verwachting nog een week in het ziekenhuis in de Spaanse badplaats blijven, zei een woordvoerster van de ANWB zaterdag. Over de gezondheidstoestand van de Nederlander had zij verder geen informatie.

De man, die inmiddels van de afdeling intensieve zorg af is, was een van de acht mensen die gewond raakten door de bomexplosie in een hotel in Alicante. Even later explodeerde een bom in Benidorm, waardoor vier politiemensen verwondingen opliepen. De Nederlander raakte zwaargewond aan zijn hoofd en rechterarm.

Een 24-jarige Duitser die ook zwaargewond raakte in Alicante, is zaterdag uit het ziekenhuis ontslagen, berichtten Duitse media. Hij keert voor verder herstel terug naar de bondsrepubliek. De man uit Hamburg raakte gewond aan hoofd en hals. De Duitser en de Nederlander waren de zwaarst gewonden van de dubbele aanslag van de Baskische terreurgroep.