ZWOLLE - De politie roept dinsdag de hulp in van treinreizigers in het onderzoek naar de moord op Mohammadi Seyah uit Zwolle. Dat meldde ze maandag.

Aan reizigers op station Zwolle wordt een foto getoond van de broer van Seyah en er wordt gevraagd of iemand hem na de moord in de trein heeft zien stappen.

De 60-jarige broer van de vermoorde Zwollenaar is verdachte. Hij is donderdag in Londen opgepakt. De 56-jarige Seyah werd op 16 oktober dood in zijn woning in de Zwolse wijk Assendorp door kennissen aangetroffen.

Het grootschalige passantenonderzoek op het station duurt van 's morgens kwart voor vijf tot tien uur 's avonds. De politie hoopt duizenden treinreizigers te bereiken.

Passantenonderzoek

Tientallen mensen, onder wie medewerkers van KLPD en studenten, worden door de politie ingezet voor het passantenonderzoek. "We zijn duidelijk en opvallend aanwezig op het station", aldus een zegsman.

Volgens de politie heeft de broer mogelijk op 14 oktober de trein naar Amsterdam genomen. Daarom wordt dinsdag, precies twee weken later, naar getuigen gezocht.

Voor de politie is niet duidelijk wat er na 12 oktober is gebeurd. Toen is Seyah voor het laatst gezien, in bijzijn van zijn broer.

Bewijs

"We willen precies zijn gangen nagaan", aldus de woordvoerder. Harde bewijzen dat de man in de trein is gestapt zijn er niet. Het is volgens de politie een van de mogelijkheden.

Aan de Engelse autoriteiten is om uitlevering gevraagd. De verdachte komt volgens de politie vrijdag naar Nederland. Eerder werd gemeld dat Seyah voor het laatst was gezien in bijzijn van zijn broer en twee mannen. Deze mannen hebben verklaard dat toen zij vertrokken, Seyah met zijn broer in de woning achterbleef.