TILBURG - Burgemeester J. Stekelenburg van Tilburg heeft een aantal hatemails gekregen naar aanleiding van de gewelddadige dood van de 18-jarige Bart Raaijmakers een week geleden. Dit heeft een woordvoerder van de gemeente Tilburg zaterdag bevestigd.

De identiteit van een aantal afzenders is bekend. Volgens de woordvoerder wordt geen actie ondernomen tegen de verzenders.

'Gevaarlijk links persoon'

In een van de e-mails zegt de afzender dat hij hoopt dat Stekelenburgs ziekte Tilburg verlost van een 'gevaarlijk links persoon'. Ook zegt hij dat Stekelenburg van Tilburg een 'multicul ghetto' en een 'moordstad' heeft gemaakt.

In het Brabants Dagblad vertelt Stekelenburg zaterdag dat hij opnieuw getroffen is door kanker. Drie weken geleden werd bij een controle in het ziekenhuis een nieuwe tumor in zijn keel ontdekt.

Slokdarmkanker

Bij de oud-vakbondsman werd begin dit jaar slokdarmkanker vastgesteld. De ziekte trof de Tilburgse burgemeester in de periode dat hij kandidaat-premier was. In mei ging Stekelenburg weer aan het werk.

Bart Raaijmakers werd vorige week in de nacht van vrijdag op zaterdag beroofd en doodgestoken in de wijk De Reeshof. De dood van de jongeman zorgde voor veel onrust in de nieuwbouwwijk.

Kritiek

Stekelenburg kreeg na de dood van hem een storm van kritiek over zich heen. Hij zou niet hard genoeg hebben opgetreden tegen de criminaliteit in de wijk.

Afgelopen donderdag kondigde Stekelenburg aan keihard op te treden tegen criminele Antilliaanse jongeren. Van de vier jongeren die vastzitten voor de dood van Raaijmakers, zijn er twee van Antilliaanse afkomst.