LEEUWARDEN - Vier deskundigen kijken opnieuw naar het onderzoek naar de moord op Marianne Vaatstra. De vier moeten uitzoeken of er nieuwe invalshoeken te vinden zijn om het vastgelopen onderzoek naar de moordenaar van het meisje uit het Friese Zwaagwesteinde, voort te zetten. Het college van procureurs-generaal heeft hiervoor toestemming gegeven.

Advocaat-generaal L. van Dijk, officier van justitie P. van der Veen, plaatsvervangend korpschef W. Vellings en collega A. de Vries nemen het onderzoek onder de loep.

De twee laatstgenoemden waren ook actief in de vastgelopen zaak Nicky Verstappen. De 11-jarige jongen uit het Limbrugse Heibloem werd drie jaar geleden vermoord aangetroffen op de Brunssummerhei. De politie Limburg-Zuid maakte in november bekend een nieuw spoor na te trekken.

De 16-jarige Marianne Vaatstra werd in de nacht van 30 april op mei 1999 vastgebonden, verkracht en vermoord. De recherche slaagde erin DNA, erfelijk materiaal van de vermoedelijke moordenaar, veilig te stellen.

Een DNA-onderzoek onder vijfhonderd mannen leverde echter geen resultaat op. Door een tweede beoordeling met een nieuw team hoopt justitie in Leeuwarden de dader alsnog te pakken.

/NIEUWSZaak Vaatstra nadert einde