DEN HAAG - Op de Nederlandse wegen zijn het afgelopen weekend acht doden gevallen. Zaterdag kwamen bij een frontale botsing in Zeist drie jonge mensen om. Zondagmorgen in alle vroegte overleed in Amsterdam een vrouwelijke inzittende van een taxi bij een botsing met een andere taxi. Negen mensen raakten door de klap zwaargewond.

Bij het ongeval in Zeist overleden de twee inzittenden van een personenauto (een 18-jarige vrouw en een 23-jarige man uit Amsterdam). Ook kwam de bijrijder van een vrachtwagen om, een 21-jarige man. De bestuurder van de vrachtwagen ligt zwaargewond in het ziekenhuis.

De personenauto reed op de verkeerde weghelft van de Koelaan en botste tegen de vrachtwagen. Van de auto bleef weinig over. De vrachtwagen ramde na de botsing nog een boom.

Bestuurders

De taxi's in Amsterdam kwamen zondagmorgen rond zes uur met elkaar in botsing. De politie denkt dat één van de taxi's door rood is gereden. In totaal raakten zeven passagiers en de beide taxichauffeurs gewond. Een van de bestuurders is aangehouden wegens schuld aan een dodelijk ongeval.

In Drunen, bij Tilburg, kwam zaterdag een 26-jarige Pool om het leven nadat hij bij een botsing met een boom uit de auto werd geslingerd. De bestuurder van de auto, een 23-jarige Pool, raakte zwaargewond. De politie vermoedt dat de man had gedronken.

In Schiedam overleed vrijdagavond een 79-jarige fietser na een aanrijding met een auto. In Middenbeemster stierf zaterdagavond een 60-jarige man uit Westzaan na een ongeval. Zijn auto werd in het water gevonden. De man lag op zijn buik in het water.

Paaltjes

De politie onderzoekt wat er is gebeurd. Voordat de man werd gevonden, had een getuige gemeld dat een auto diverse paaltjes langs de weg had geraakt en met gedoofde lichten verder was gereden. De politie neemt aan dat het om dezelfde auto en automobilist gaat.

Zondagmiddag overleed een 34-jarige inwoner van Driehuis op de snelweg A22, vlakbij de Velsertunnel, toen hij tegen een lichtmast reed en vervolgens ook nog een boom raakte. De politie onderzoekt de toedracht.