RIJSWIJK - Het verschil tussen de PvdA en het CDA in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond is nog maar vijf zetels. De sociaal-democraten stegen weer twee zetels en komen uit op 25 zetels, acht minder dan zij nu in de Tweede Kamer hebben.

Dit ging ten koste van het CDA, die er twee inleverde en nu op dertig stuks uitkomt. Het CDA heeft nu 41 zetels in de Kamer.

De PVV van Geert Wilders staat in de wekelijkse prognose op zeventien zetels (nu negen) en is daarmee inmiddels groter geworden dan de SP, die op 16 stuks (nu 25) uitkomt. D66 blijft het erg goed doen en staat nog steeds stabiel op zestien zetels, ruim vijf maal zoveel als de huidige drie zetels.

Ingrijpend

Trots op Nederland, de partij van Rita Verdonk, blijft steken op zes zetels. De Hond constateert dat de electorale kaart van Nederland sinds september "ingrijpend veranderd is".

De opiniepeiler voorspelt dat de verschuivingen die de afgelopen weken in de polls plaatsvonden wel eens "kinderspel zouden kunnen zijn" als er als gevolg van de kredietcrisis recessie en werkloosheid optreedt en de regering extra bezuinigingen moet gaan doorvoeren.